Vijesti

U Sisačko-moslavačkoj županiji provedena praktična Edukacija odgojitelja, stručnih suradnika i asistenata u vrtiću

Ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić, prof.reh., proveo je dana 04. i 05. svibnja 2016. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji praktičnu Edukaciju odgojitelja, stručnih suradnika i asistenata za razvoj inkluzivne prakse.

Praktična Edukacija odgojitelja, stručnih suradnika i asistenata u vrtiću održana je 04. i 05. svibnja 2016. godine u Kutini, a imala je za cilj, kroz konkretne primjere iz prakse, doprinijeti razvoju kompetencija za pružanje podrške djeci s teškoćama. Osnovna svrha Edukacije jest osvijestiti inkluzivne procese i potaknuti prilagodbu okoline djeci s teškoćama.

Tijekom Edukacije polaznici su aktivno sudjelovali u raspravama na slijedeće teme:

-  Rano otkrivanje djece s teškoćama,

- Kako pozitivno utjecati na socio-emocionalni razvoj djeteta,

- Načini prilagodbe okoline djeci s motoričkim, intelektualnim, senzoričkim teškoćama, poremećajem pažnje i hiperaktivnosti, poremećajima iz spektra autizma i dr.,

- Suradnja s roditeljima,

- Stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj inkluzije.

 

Svi polaznici Edukacije dobili su certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije u području pružanja podrške djeci s teškoćama u redovnim predškolskim odgojno obrazovnim ustanovama.

Za više informacija o provedenoj Edukaciji i o mogućnostima suradnje molimo da nam se obratite na e-mail adresu: razvoj.znanja@gmail.com ili mob. 099/24 01 004 i 091/59 24 774

 

Svim polaznicima Edukacije želimo puno uspjeha u budućem radu!