Vijesti

Asistivna tehnologija - revolucija u upravljanju multimedijom za osobe s invaliditetom

Centar znanja PROFECTUS postao je generalni zastupnik GlassOuse asistivne tehnologije koja omogućuje korištenje računala, pametnih telefona (Android i iOS), tableta i pametnog TV-a pomoću naočala koje koriste visoku tehnologiju. Za pretraživanje interneta, slušanje omiljene glazbe i video materijala, korištenje Microsoft Office-a i sve ostalo što omogućuje multimedija od sada je dovoljan samo pokret glavom uz GlassOuse tehnologiju.

GlassOuse se nosi poput naočala, a omogućuje upravljanje mobilnim uređajima, računalima, tabletima i pametnim televizorima putem Bluetooth-a i namijenjene su osobama s otežanom motorikom, djeci i odraslima s poremećajem iz spektra autizma kao i djeci s poremećajem pažnje i koncentracije.

U ovu asistivnu tehnologiju ugrađeni su visokoprecizni 9-osni senzori koji prepoznaju i najmanje pokrete glavom u cilju usmjeravanja kursora za upravljanje pokretom glave. Kako bi se omogućio klik za selekciju, uz naočale GlassOuse v1.2. dolazi i asistivni pribor - prekidač ugrizom te nožnim ili ručnim tasterom. GlassOuse asistivna tehnologija omogućava pristupačnost i čini razliku, otvara nebrojene mogućnosti i čini dostupnim sve medije onima koji zbog invaliditeta i teškoća u funkcioniranju do sada nisu imali prilike.

Osnovni paket GlassOuse uključuje naočale v1.2. za upravljanje multimedijom putem pokreta glave.

Dodatna oprema uključuje:

- prekidač ugrizom sa silikonskom perivom i zamjenjivom presvlakom,

- prekidač pritiskom stopala,

- prekidač pritiskom dlana,

- prekidač pritiskom prsta,

- prekidač dahom.

Dodatnu opremu izabire korisnik u skladu sa svojim sposobnostima, a možemo Vam pružiti stručne konzultacije za najbolji izbor GlassOuse naočala i dodatne opreme. 

Svoj primjerak GlassOuse asistivne tehnologije možete naručiti pozivom na broj 099/24 01 004, mail-om: razvoj.znanja@gmail.com

Putem navedenih kontakata možete dobiti i više informacija o proizvodu.

Svaki primjerak GlassOuse asistivne tehnologije dolazi uz 1-godišnju tvorničku garanciju.