Vijesti

Razvijamo Strategiju i Plan implementacije za uključivanje djece s teškoćama u Tuzlanskom kantonu, BiH

U suradnji s međunarodnom organizacijom Save the Children International koja provodi projekt u partnerstvu s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS izraditi će sedmogodišnju Strategiju i Plan implementacije za razvoj inkluzije na području Tuzlanskog kantona.

Nakon uspješne suradnje Centra znanja PROFECTUS i međunarodne organizacije Save the Children prilikom razvoja Strategije i Plana implementacije za uključivanje djece s teškoćama u redovni odgojno obrazovni sustav na području Unsko-sanskog kantona, Centar znanja PROFECTUS ostvario je novu suradnju s navedenom međunarodnom organizacijom. U okviru ove suradnje, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić, prof.reh., izraditi će sedmogodišnju Strategiju i Plan implementacije za uključivanje djece s teškoćama u obrazovanje u Tuzlanskom kantonu.

Tijekom izrade Strategije i Plana implementacije biti će korištena participativna metodologija koja će uključivati velik broj stručnjaka, predstavnika nevladinih organizacija, javnih ustanova i institucija s ciljem izrade dokumenata utemeljenih na stvarnim potrebama i mogućnostima Tuzlanskog kantona. Podsjetimo, Strategija i Plan implementacije Unsko-sanskog kantona jednoglasno su usvojeni na kantonalnoj Skupštinu upravo zahvaljujući sveobuhvatnom i participativnom pristupu razvoja dokumenata. U razvoj dokumenata bilo je uključeno preko 600 predstavnika relevantnih dionika.

Za više informacija o našem radu i mogućnostima suradnje s Centrom znanja PROFECTUS obratite nam se putem e-mail adrese: razvoj.znanja@gmail.com ili mob. +385 99 2401004.