Vijesti

Razvijamo inkluziju u Zagrebačkoj županiji

Centar znanja PROFECTUS potpisao je ugovor sa Zagrebačkom županijom s ciljem unaprjeđenja inkluzivne prakse u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Zagrebačka županija odabrala je Centar znanja PROFECTUS za provođenje Programa stručnog usavršavanja djelatnika osnovnih i srednjih škola za rad s učenicima s teškoćama. Ugovorom je obuhvaćeno deset osnovnih i srednjih škola u prvom ciklusu provođenja Programa. Stručnim usavršavanjem u prvoj fazi biti će obuhvaćeno ukupno 300 učitelja/nastavnika koji će biti detaljno upoznati s načelima inkluzije, karakteristikama funkcioniranja učenika s teškoćama u odgojno obrazovnom procesu, načinima individualizacije/prilagodbe nastavnih sadržaja, metoda, tehnika i pristupa, poticanjem emocionalnog razvoja učenika s teškoćama kao i sa načinima i pristupima u suradnji s roditeljima.

Izvoditelj Programa je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić, prof.reh., stručnjak u području inkluzije s bogatim iskustvom direktnog rada s djecom s teškoćama, njihovim roditeljima te značajnim rezultatima na području razvoja inkluzivne politike i prakse u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ukoliko ste zainteresirani za ostvarivanje suradnje s Centrom znanja PROFECTUS, obratite nam se putem e-mail adrese razvoj.znanja@gmail.com ili mob. +385 99 2401004.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji na ukazanom povjerenju, a sudeći po dojmovima iz prve tri škole u kojima smo već proveli ugovoreni Program, uvjereni smo kako ćemo ga opravdati.